Divendres 27 de maig, dins l’Executive Meeting d’EADA, va tenir lloc l’acte de cloenda del programa d’innovació social Imagine mSocial 2016. Després de quatre setmanes de feina intensa, seguint la metodologia de treball Lombard -creada per Imagine Creativity Center– els dreamers van presentar els projectes que han desenvolupat per buscar solucions als reptes socials més urgents de Catalunya.

Nerviosos, emocionats i molt il·lusionats, els dreamers van pujar a l’escenari del Palau de Congressos de Catalunya per explicar les solucions digitals que havien creat donant resposta als reptes plantejats pels main partners del programa:

Suara Cooperativa: millorar l’atenció domiciliària a persones grans, amb discapacitat o malalties cròniques.
Fundación ONCE: facilitar la independència de les persones cegues en la seva vida quotidiana.
Diputació de Barcelona: fer més eficient l’atenció als ciutadans des dels serveis socials públics.
SUEZ: promoure la regeneració urbana als barris més desfavorits.

L’equip de Suara Cooperativa, format per Jonathan Oliva (UPC), Xavier Socoró (Suara Cooperativa) i Carlos Manuel Guamán (Imagine Foundation), va explicar en què consisteix SUAPP: una aplicació mòbil (tablet) pensada per donar una resposta personalitzada a les necessitats de les persones dependents i els seus cuidadors: des d’accions tan quotidianes com fer la compra fins a l’accés de serveis de suport i assessorament i tots aquells aspectes relacionats amb l’atenció domiciliària.

suara

Marina González (EADA), Andreu Enfedaque (UAB Emprèn) i Oriol Vicente (Elisava), membres de l’equip de Fundación ONCE, van pujar a l’escenari a fosques i amb els ulls tapats per mostrar als assistents que els cinc sentits són importants. Seguidament, van fer la presentació de l’app mòbil Sens i el wearable Sens+, un sistema de localització basat en punts de referència virtuals, categoritzats en base als sentits: oïda, vista, olfacte, gust i tacte. A més, van fer una demostració in situ del funcionament de Sens+.

once

L’equip de Diputació de Barcelona, amb els dreamers Mireia Bel (Fundación Banco Sabadell), Rosa Maria Sànchez (EADA) i Jordi Boix (Imagine Foundation), van exposar en el projecte: DIBA’M. Una app que vol fer més eficient la comunicació entre l’administració i els ciutadans, ajudant-los a trobar d’una forma ràpida i entenedora els serveis socials que busca, sense cues ni esperes i sense moure’s de casa. Així, els treballadors de l’administració podran dedicar més temps de qualitat a les persones que atenen. Una aplicació usable, senzilla i visual que aproparà fins i tot els usuaris que no estan acostumats a emprar la tecnologia digital.

diba

Núria Morató (UAB Emprèn), Anna Inglés (SUEZ) i Isaac Lleixà (EADA), de l’equip de SUEZ, van ser els últims en fer l’exposició i en explicar què és Barri, un projecte que incentiva els joves a creure en un projecte de futur, trobar una motivació i fer-la créixer amb els veïns del barri i el teixit associatiu. La solució contempla dues tipologies de regeneració: la física i l’activa. La física s’adquireix mitjançant la instal·lació d’un punt de trobada estratègic en el barri, que proporciona connexió WiFi i punts de càrrega mòbil. La regeneració activa la proporcionarà l’app Barri, que pretén ajudar els joves a convertir una passió en un ofici, i oferir-los l’accés a cursos subvencionats i pràctiques laborals dirigides a fer possible el seu projecte.

 

suez

Com es sol dir, una imatge val més que mil paraules, i l’experiència que ha suposat pels dreamers i l’staff de l’Imagine mSocial 2016 no és una excepció. Aquí teniu el vídeo resum d’aquest programa d’innovació social que s’ha dut a terme a Barcelona durant el mes de maig. Keep dreaming!