Ja tenim els 4 reptes del dream BIG challenge iFest 2017! Aquest dijous 30 de novembre, de 15:00 a 18:00 de la tarda, més de 6,000 joves d’entre 16 i 24 anys tindran l’oportunitat de demostrar la seva capaciat emprenedora i proposar solucions al següents reptes. Els equips estaran configurats per 4 persones a la pista (4 estudiants anomenats players de pista i un profesor anomenat shaker de pista) i unes 12 persones per equip a la grada (11 estudiants anomenats players de grada i un professor anomenat shaker de grada). Els estudiants podran experimentar el procés emprenedor i els professors podran experimentar un nou rol com a facilitadors d’aprenentatge.

Els 4 grans reptes de partida són:

1- Les piscines del futur.
Repte proposat per l’empresa Fluidra (www.fluidra.com) per generar noves idees d’ús i negoci al voltant de les piscines. Hi haurà diferentes sub-reptes: Les piscines i la Tecnologia; La gamificació de les piscines; Les piscines residencials i el seu ús; Les Piscines i el medi ambient.
La piscina és un espai de contacte amb l’aigua que ens aporta un benestar físic i mental. Les noves tecnologies, els canvis socio-econòmics i ambientals son reptes als que ens enfrontem.  Necessitem la teva ajuda per definir les piscines del futur, i per aixó et proposem els següents sub-reptes.
Estàs preparat per posar en moviment la teva creativitat i donar solucions inèdites?

2- Aigua Futura.
Repte proposat per l’empresa Aigües de Barcelona ( http://www.aiguesdebarcelona.cat/ ) per generar idees en algún dels 5 sub-reptes: Aigua i Tecnologia / Aigua i Ciutat / Aigua i Salut / Aigua i Llar / Aigua i Medi Ambient. L’aigua és el nucli de la vida, forma part de la teva vida a cada instant i, alhora, un bé escàs. El futur de l’aigua està a les teves mans, i et proposem repensar-ho des de cinc sub-reptes diferents.

3- Malalties infeccioses.
Repte proposat pel Parc Científic de Barcelona (http://www.pcb.ub.edu/) per generar solucions als problemes causats per les malalties infecciones. Hi haurà 4 sub-reptes: Prevenció, Diagnosis, Teràpia i Malalties tropicals.
Les malalties infeccioses encara són un dels principals problemes de salut pública al món. Als països desenvolupats el problema es centra en les infeccions intrahospitalàries i als països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament, en les malalties tropicals. De fet, a Catalunya les morts intrahospitalàries per infeccions adquirides al recinte hospitalari encara continua sent una de les principals causes de mort. Per entomar aquest complex repte no resolt calen iniciatives interdisciplinàries de diversos àmbits de la ciència i la tecnologia. Mes concretament, el problema necessita solucions a nivell preventiu, diagnòstic i de noves teràpies.

4- Salut Conectada.
Repte proposat per l’empresa farmacèutica Uriach (www.uriach.com) per generar nous projectes innovadors al voltant de la salut. Els 5 sub-reptes sobre els que es treballarà són: Salut Digital; Salut i Farmàcia; Salut i Societat; Salut i Esport; Salut i Natura.
La salut i el benestar constituiran un punt d’interès central per molts ciutadans preocupats, cada cop més, per la seva qualitat de vida.
Les noves tecnologies ens permetran pensar en productes i maneres nous de cuidar-nos, i també, tenir més dades per decidir sobre la nostra salut, interactuar de manera diferent amb els professionals de la salut, o comprar els productes que ara es venen a la farmàcia de manera diferent.
T’apuntes al repte d’activar el teu talent i la teva creativitat per trobar solucions disruptives?

En el següent esquema es mostra la distribució dels equips a la pista del Palau Sant Jordi.

 

Ens veiem aquest dijous al Palau! Recorda que mai et massa jove per somniar en gran!

#dreamBIGchallenge team by Imagine

Challenge Imagine iFest 2016 (català) from Imagine on Vimeo.

+ info dream BIG challenge iFest 2017 >>