Finalitza el 5è bootcamp de preincubació a Barcelona Activa on 18 projectes de diversos àmbits han experimentat el Mètode Lombard per evolucionar els seus projectes.

Ahir divendres 15 de març va finalitzar el 5è bootcamp a Barcelona Activa impartit per Imagine Creativity Center. Durant 5 dies, 18 equips d’emprenedors han viscut el mètode Lombard amb l’objectiu de conèixer noves eines de Design Doing per aplicar-les quan ho necessitin, accelerar els projectes i preparar-los pel Demo Day.

Lombard Method

El mètode Lombard aplica tècniques i processos que van del Design Thinking al Design Doing, especialitzat en innovació disruptiva. Les quatre fases que el formen són Inspiració, Ideació, Prototipatge i Comunicació. La metodologia està pensada per poder-se utilitzar en diversitat temporal, en comprimir-se en tres hores o la capacitat de treballar-lo durant un mes. Tot i que Imagine Creativity Center, fundadora del mètode, es centra en la fase inicial dels projectes, el mètode està creat per poder-se adaptar a múltiples fases d’una companyia, per tal de generar noves idees i evolucionar projectes independentment de l’estat en el qual es trobi l’empresa.

Treballar amb equips d’altres projectes per fer néixer noves idees, inspirar-se en les tecnologies exponencials, prototipar solucions, entrevistar al públic objectiu, preparar el pitch final… són moltes les dinàmiques i accions que han desenvolupat els emprenedors durant el bootcamp de preincubació, tot ells preparant-se pel DemoDay, on han tingut 3 minuts per presentar el seu projecte, comptant amb un minut de preguntes.

70 candidatures, 18 seleccionats al bootcamp I 10 acceptats a la incubadora

Van ser més de 70 equips que van enviar la seva candidatura per poder participar en el bootcamp i provar d’entrar a la incubadora de Barcelona Activa. D’aquests 70, únicament 18 van ser seleccionats per experimental el Bootcamp i ahir es van seleccionat els 10 projectes que continuaran en aquest procés de la incubació durant 6 mesos, en el qual: rebran assessorament personalitzat, realitzaran workshops i participaran de manera activa a la comunitat emprenedora on es desenvolupen activitats per fomentar sinergies i cooperació amb l’objectiu de madurar i enriquir els projectes. Tot i això, la resta de projectes també podran gaudir d’altres recursos que ofereix Barcelona Activa.

Els 10 projectes acceptats a la incubadora, són: 

  • Yellow Market
  • ATACTIC
  • COPERNIC
  • OPPO
  • FriendZone
  • Power2GO
  • Aqualium
  • Kushi Tushi
  • Animal Hero
  • Envjoy

El missatge final transmès per Barcelona Activa i Imagine Creativity Center és que son els 18 equips d’emprenedors, tots ells, els que han de continuar treballant en la seva evolució. La selecció dels 10 acceptats és necessaria, però el camí a seguir dels projectes depèn de la resiliència, l’esforç i passió dels mateixos emprenedors per aconseguir l’èxit al mercat. 

KEEP WORKING, sempre!