L’oficina d’Ampost@EMPRESA del Ajuntament d’Amposta organitza dins del Fòrum Jove 2019 el Dream BIG Challenge.

El passat divendres 29 de març, l’Auditori municipal d’Amposta es va convertir en un laboratori d’idees creatives i innovadores de la mà d’uns 260 joves de diferents centres educatius i Universitats. Tots ells eren els participants I protagonistes del Dream BIG Challenge Amposta. El Dream BIG Challenge és la iniciativa que vol posar en valor el talent dels Joves per construir un futur en el qual viurem. Aquesta iniciativa es desenvolupa a través d’una competició d’innovació disruptiva on es generen milers de solucions a reptes reals. En aquest cas, els reptes els van proporcionar les diverses regidories de l’ajuntament d’Amposta.

Durant 3 hores i en equips de 3 o 4 persones, els joves van desenvolupar solucions disruptives als reptes plantejats seguint la metodologia Lombard pròpia d’Imagine Creativity Center, basada en principis de Design Thinking i Design Doing. El mètode Lombard contempla 4 fases bàsiques per evolucionar un projecte emprenedor: inspiració, ideació, prototipatge i comunicació, i el resultat van ser més 70 projectes desenvolupats pels Joves i més de 2.100 idees generades.

Amb el suport de més de 40 facilitadors del territori i mentors d’Imagine Creativity Center, els participants avançaven el seu projecte, arribant a la ronda d’eliminatòries en que els equips van haver d’exposar la seva idea de negoci en només un minut. Finalment, els projectes més valorats de cada repte van exposar dalt de l’escenari i un d’ells en va ser el guanyador: OldBot.

OldBot és el dispositiu amb assistent de veu que interactua amb les persones de la 3a edat, mitjançant un algoritme que aprèn sobre els gustos i activitats diàries de l’usuari. L’objectiu és conèixer l’estat de les persones grans de forma regular.

L’equip del projecte OldBot està compost per Paul Vidal-Ribas, Angela Cruz i Judith Rafales. El premi del Dream BIG Amposta és una plaça per l’Imagine Express 2020, i és la dreamer Judith Rafales que viurà l’experiència en representació dels seus companys.

Al Dream BIG Amposta també es va comptar amb el suport de Jordi Ferré, el guanyador de la primera edició del Dream BIG Amposta que aquest Febrer va participar al Imagine Express 2019. Jordi exposa, emocionat, que les 3 hores del Dream BIG Amposta de l’any passat van ser un abans i un després a la seva vida, i que el viatge d’innovació per Europa realitzat amb Imagine Creativity Center va fer que la seva forma de pensar i veure la vida fos diferent. Justament ell, el dreamer Jordi, va ser qui va fer entrega del merchandising d’Imagine a la nova guanyadora de la plaça d’enguany becada per l’Ajuntament d’Amposta.

Tres hores d’innovació, d’emprenedoria i de pura adrenalina són les que van viure els participants del Dream BIG Amposta. Lala Escrivà, Tècnica d’Indústria i empresa de l’Ajuntament d’Amposta, i líder d’aquesta iniciativa a la seva ciutat, argumenta que tot l’esforç i treball per aconseguir aquest gran esdeveniment te recompensa quan pot veure la cara dels participants i les ganes amb les quals ideen nous projectes. Lala creu que accions com el Dream BIG són necessaries per empoderar els joves i impregnar-los de ganes d’emprendre, ja que són ells els protagonistes del Dream BIG i del nostre futur.

– – – –

Ampost@EMPRESA inverteix en coneixement i per tant creu que aquests programes són importantíssims per als joves estudiants perquè veuen que poden fer aportacions a la societat i se’ls fa partíceps de la mateixa. Estem immersos en un nou paradigma, nous models de negoci i noves professions i des de l’Administració hem de donar eines  per formar aquests joves estudiants i que coneguin les opcions d’emprenedoria existents. www.amposta.cat/empresa

Imagine és el Centre d’Innovació fundat per Xavier Verdaguer al Silicon Valley de California el 2011. Imagine ha desenvolupat la seva propia metodologia d’innovació titulada Mètode Lombard, basada en els principis de Design Thinking i Design Doing (utilitzat per Startups) i ho aplica per enfrentar-se a reptes de gran corporacions i institucions. Imagine organitza viatges d’innovació on els participants (dreamers) desenvolupen solucions disruptives. www.imagine.cc