Amb l’objectiu d’integrar laboralment i social joves en risc d’exclusió a través de l’esport, INDESCAT i la Fundació Pere Tarrés, amb el suport de Barcelona Activa, han culminat el projecte Play Sport + mitjançant un Dream BIG Challenge, titulat Dream BIG Esport, que va tenir lloc a ahir al frontó de la Vall d’Hebron.

Durant 3 hores, gairebé 100 joves van generar solucions innovadores a partir de reptes empresarials de l’àmbit de l’esport i aplicant la innovació disruptiva amb el Mètode Lombart d’Imagine Creativity Center basat en Design Doing. Els reptes empresarials que van plantejar dues organitzacions membres d’INDESCAT, Seven Mila i l’Atlètic Terrassa Hockey Club. 

Seven Mila va plantejar als participants a la competició el repte de com incrementar el nombre d’assistents a l’Imagin Extreme Barcelona, especialment dels joves d’entre 18 i 30 anys, i com consolidar i professionalitzar esports urbans emergents, com l’skateboarding i el BMX. La millor solució presentada al repte plantejat per Seven Mila va ser la d’incorporar, en el marc de l’esdeveniment Imagin Extreme Barcelona, un àrea específica on s’ofereixin activitats per a persones amb capacitats diverses, essent el ball extrem una de les primeres modalitats a ser explorades. 

L’Atlètic Terrassa Hockey Club va demanar, d’una banda, que proposessin solucions sobre com allargar el cicle esportiu dels joves, és a dir, com minimitzar el grau d’abandonament dels joves que practiquen esport a partir dels 16 anys. D’altra banda, com augmentar el nombre de seguidors de l’hoquei herba per tenir més públic als partits de competició. En aquest cas, la proposta guanyadora va ser la d’involucrar esportistes olímpics de referència en el món de l’hoquei per fer xerrades de promoció d’aquest esport a les escoles i també organitzar una sessió pràctica posterior al club, dinamitzada pels propis esportistes. 

Un jurat format pels diversos integrants del projecte van escollir els quatre equips finalistes, que tindran com a premi unes entrades per viure la preparació i competició d’un partit del primer equip de l’Atlètic Terrassa Hockey Club i l’experiència de conèixer internament l’Imagin Extrem Barcelona de SevenMila, a més d’unes ulleres de sol exclusives de l’esdeveniment. A més a més, els dos equips guanyadors gaudiran d’una sessió posterior de mentoratge a càrrec d’Imagine orientada a evolucionar les solucions guanyadores, en què participaran els joves dels equips guanyadors i les empreses participants. 

Al Dream BIG Esport hi van participar un centenar de joves provinents del projecte Passwork, liderat per la Fundació Adsis i la Fundació Èxit, i la Fundació Peré Tarrés.

Amb el programa formatiu i l’esdeveniment Dream Big Esport d’innovació disruptiva s’ha apropat els joves a la realitat de la innovació a les empreses i se’ls ha apoderat perquè fossin capaços de definir solucions i fer-les realitat. A més, les empreses participants en el projecte van poder obtenir solucions diverses a un repte empresarial, a l’hora que col·laboren en una acció de Responsabilitat Social Corporativa, ja que hi han aportat finançament. 

Per finalitzar la competició, El CEO i fundador d’Imagine Xavier Verdaguer, i dinamitzador del Dream BIG, va recordar un dels majors aprenentages que podien endur-se els joves d’aquell matí d’innovació i emprenedora: mai ets massa jove per somiar en gran.