• Els participants idearan els projectes a un tren de Renfe-SNCF en Cooperación que els portarà a l’epicentre de París, on treballaran al volant del Sena i en contacte amb la   comunitat emprenedora de la capital francesa
  • Les solucions proposades, relacionades amb la sostenibilitat, es presentaran el 24 de febrer al Movistar Centre de Plaça de Catalunya

 

Barcelona, 21 de febrer de 2020- El programa d’innovació disruptiva Imagine Express, impulsat per Imagine Creativity Center, ha arrencat aquest migdia la seva setena edició. Emprenedors, creatius i enginyers de software han pujat al tren de Renfe-SNCF en Cooperación que els portarà de Barcelona a París i que marca l’inici de la hackaton de quatre dies.

Durant aquestes quatre jornades, els participants –dreamers– crearan, desenvoluparan i prototiparan solucions disruptives per resoldre els reptes proposats pels partners del programa: Renfe‐SNCF en Cooperación Nestlé, Novartis, Fundación Banco Sabadell que estarán relacionats amb la sostenibilitat

Els dreamers s’organitzen en equips de tres –un emprenedor, un creatiu i un enginyer de software-. Al tren que els porta a París han començat a idear els seus projectes, que seguiran desenvolupant en els pròxims dies. Un cop a la capital francesa, treballaran als vaixells flotants del riu Sena i altres espais vinculats a la comunitat emprenedora de París. Diumenge 24 els dreamers presentaran els seus projectes davant d’inversors i experts, que els donaran feedback i escolliran les millors solucions.

Al viatge de tornada de París a Barcelona, els projectes seleccionats testaran, dins del mateix tren de Renfe-SNCF i amb els viatgers, alguns dels elements i funcionalitats de les seves solucions. Després d’aquestes proves finals, els dreamers presentaran les seves solucions el dilluns 24 de febrer a partir de les 10.00 hores al Movistar Centre de Plaça de Catalunya.

La innovació i la sostenibilitat com a eix principal

El ferrocarril és la manera de transport de viatgers i de mercaderies que presenta un menor impacte ambiental en el seu conjunt, és la manera que menys energia consumeix per unitat transportada, que presenta uns menors nivells d’emissions de CO₂, que menys contribueix a la contaminació local en les àrees urbanes, i que genera un menor impacte acústic. A més, l’ocupació del terreny realitzada per les infraestructures ferroviàries és significativament menor que l’espai ocupat per les carreteres.Seguint aquesta línia, pujar-se al tren de l’ Imagine Express 2020 no representa únicament estar utilitzant el transport més sostenible que existeix, sinó també endinsar-se en 5.000 minuts de plena consciència ambiental: l’equip d’Imagine s’ha compromès a reduir el màxim de residus possibles i buscar diferents maneres de ser sostenibles durant tot el viatge d’innovació, desenvolupant fonts alternes d’energies, reduint la contaminació i els danys al medi ambient causats per les accions quotidianes presents durant el viatge. Un repte més que acompanyarà als dreamers d’aquesta edició, que tornaran a demostrar tot el que som capaces de fer en 5.000 minuts amb eines de metodologia, treball en equip i actitud. 5.000 minuts d’innovació i sostenibilitat express.