L’Imagine mSocial 2016, programa d’innovació social que cerca solucions als reptes socials actuals usant la tecnologia digital, va arrancar ahir a la tarda en un escenari imponent: la Capella del Col·legi Major Llull. Impulsat per l’Imagine Creativity Center i mSocial, aquest programa compta amb la participació de 12 dreamers que han estat seleccionats pel seu talent per les organitzacions participants i amb convocatòria lliure. Els participants de l’Imagine mSocial 2016 són: Anna Inglés (SUEZ), Mireia Bel (Fundació Banc Sabadell), Andreu Enfedaque i Núria Morató (UAB Emprèn), Marina González, Isaac Lleixà i Rosa M. Sánchez (EADA), Oriol Vicente (Elisava), Jonathan Oliva (UPC), Jordi Boix i Carlos Manuel Guamán (Imagine Foundation) i Xavier Socoró (SUARA Cooperativa).

En Xavier Verdaguer, creador i fundador d’Imagine Creativity Center va donar la benvinguda als dreamers. Durant les quatre setmanes de durada del programa, els participants comptaran amb el suport i la guia d’experts i mentors per assolir el seu objectiu: desenvolupar el prototipatge de productes digitals tangibles que posin solució a quatre reptes plantejats a l’inici del programa. A més, l’espai de treball dels dreamers serà itinerant i assistiran a classes magistrals de directius i representants d’empreses i entitats de primera línia vinculades amb els àmbits tecnològic i social.

En Jordi Tolrà, director de programa i fundador i CEO d’mSocial, va explicar els reptes plantejats per a l’Imagine mSocial 2016: facilitar la independència de les persones cegues en la seva vida quotidiana; millorar l’atenció domiciliària a persones grans, amb discapacitat o malalties cròniques; promoure la regeneració urbana per evitar la pobresa energètica; i fer més eficient l’atenció als ciutadans des dels serveis socials públics. Darrera d’aquests quatre grans reptes hi ha quatre grans institucions que hi donen suport: Fundación ONCE, SUARA Cooperativa, SUEZ i Diputació de Barcelona, respectivament.

L’acte inaugural de l’Imagine mSocial va comptar, a més, amb la intervenció del Doctor Albert Soler, professor de la Universitat de Barcelona i expert en Ramon Llull, que va pronunciar la xerrada: “El furor creatiu de Ramon Llull: un dreamer a la perifèria del sistema intel·lectual medieval”.

Els dreamers presentaran els quatre projectes desenvolupats durant l’Imagine mSocial 2016 el divendres 27 de maig, a les 19 h, en un acte de cloenda al Palau de Congressos de Catalunya.